Winkeldiefstal: – Wat kun je doen om winkeldiefstal te voorkomen? Zoveel mogelijk aandacht geven aan zoveel mogelijk klanten, hoe meer de klant WEET dat hij/zij gezien is, hoe minder de kans op winkeldiefstal. Groet, spreek aan en laat zien dat je iemand gezien hebt. Dit is hetzelfde principe als de monitor met camerabeelden die je […]
want psychologie is altijd om ons heen
Veiligheid een gevoel? Ja en nee. Een veilig gevoel noemen we ook wel subjectieve veiligheid. Terwijl de feitelijke criminaliteit en overlast de objectieve veiligheid wordt genoemd. Het veiligheidsgevoel ontstaat uit hoe wij de objectieve veiligheid waarnemen en beleven.
Veiligheid is dus vooral gedrag. Het is breed bewezen dat door psychologie toe te passen gedrag kan worden beïnvloed. Wij snappen hoe psychologie in uw situatie kan worden toegepast om de door u gewenste gedragsverandering te bereiken.
Wij verzorgen trainingen, onderzoek en advies over sociale veiligheid voor mens en bedrijf, gebaseerd op de laatste en meest effectieve psychologische inzichten en technieken. Zodat uw mensen veilig(er) werken en/of uw bezoekers bewust of onbewust veiliger gedrag gaan vertonen.
TRAINING
U heeft behoefte praktische vaardigheden gebaseerd op psychologische kennis. Onze trainingen kenmerken zich door korte, heldere uitleg gevolgd door direct praktisch oefenen. U kunt dus direct na de training aan de slag met nieuwe vaardigheden. U kunt dan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat mensen zich eerlijk blijven gedragen in uw winkel, of hoe uw personeel agressie kan voorkomen bij klanten en bezoekers met klachten.
Read More>>CONSULTANCY
U wilt de veiligheid serieus aanpakken, bij de kern! Daarvoor moeten we eerst weten wat de doelgroep doet en waarom zij dat doen. Daarna kan een effectieve aanpak worden ontwikkeld. Wij verzorgen onderzoek en advies op het gebied van gedragsbeïnvloeding en veiligheid. Ook kunnen we bijvoorbeeld Security Scans uitvoeren of een zgn. Red Team inzetten om het niveau van uw beveiliging te meten.
Read More>>LEZING/WORKSHOP
U zoekt een animerende spreker op het gebied van veiligheid, veiligheidsgedrag of de psychologie van veiligheid. In onze lezingen vertalen wij psychologische kennis naar praktische toepassingen in een boeiende presentatie met aansprekende voorbeelden. Onze Workshops kenmerken zich vooral door een korte intensieve leeractiviteit; het publiek gaat aan de slag. De lezingen en workshops zijn altijd maatwerk en naar uw wensen samengesteld.
Read More>>De Top 5
Trainingen in Criminaliteitspreventie
Altijd veilig, bewezen effectief en praktisch toepasbaar.- Omgaan met Agressie
- Security Awareness
- Overvalpreventie
- Waarnemen afwijkend gedrag
- Winkeldiefstalpreventie

ROGIER NEBBELING
Trainer / Consultant
Senior trainer, toegepast psycholoog, Register Security Expert, consultant

SERVAAS VAN DER ZIJDEN
Trainer / Consultant
Senior trainer, acteur, security consultant, Certified Protection Officer

MAURICE DERKS
Trainer / Weerbaarheidscoach
Trainer, acteur, fysieke weerbaarheid, zelfverdediging-expert

REMY VAN GELDER
Trainer / Acteur
Trainer, acteur, mentale weerbaarheid-expert, mindfulness coach
"De training was erg leerzaam, erg onderhoudend en stond bol van de praktische tips en aanwijzingen"
"Ja, Leuk en leerzaam! Gelukkig geen eindeloze presentatie maar meteen de vloer op om te oefenen."
De Beschikbaarheidsheuristiek Ons brein is bijzonder knap en kan meer dan wij nu weten, maar het is zeker niet perfect. Je brein helpt je, zet je in de goede richting en geeft je soms ronduit verkeerde informatie. Ook op het gebied van criminaliteit en veiligheid. Het vergeet soms belangrijke details bij getuigenissen of het registreert duidelijk […]
Kijk hier voor een mooi staaltje Security Psychologie van de Newcastle University in Engeland waar een poster van een paar ogen de fietsendiefstal met 62% deed af nemen. NB eind 2016 kwamen sociaal psychologische onderzoeken in opspraak doordat veel onderzoeken niet repliceerbaar bleken. Ook het zgn. ‘ogen-effect’ bleek gevoelig voor specifieke condities…
Psychologie Magazine introduceerde een nieuw item: “Zo kijkt de…” Aan mij de eer om de eerste expert te zijn voor een interview en een praktijkvoorbeeld. ‘Een surveillant moet vooral objectief waarnemen,’ zegt bedrijfsrechercheur en trainer Rogier Nebbeling. ‘Maar daartoe is een mens helemaal niet goed uitgerust. Onze hersenen maken bijvoorbeeld overal al gauw even patroon van.’ En daar is Nebbeling op gebrand, […]